Búzapelyhes zellerkrémleves recept
A Búzapelyhes zellerkrémleves hozzávalói:1 kis alma nagyságú zellergumó,
3 dl tej,
1 csokor friss zellerlevél,
2 evőkanál búzapehely,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz,
1 evőkanál vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors.
A Búzapelyhes zellerkrémleves elkészítési módja:
A zellert gondosan megtisztítom és megmosom. Apróra összevágva 5 dl vízben puhára főzöm. Leszűröm, és a tejjel meg a búzapehellyel péppé turmixolom. A zellerpépet beleöntöm a zeller főzőlevébe, belekeverem a törött borsot, a vegetát, a citromlevet és a mézet, valamint a finomra vágott zellerlevél felét. Folytonos kevergetés közben felforralom, és meghintem a megmaradt zellerzölddel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 23. 09:51
A búzapelyhes zellerkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.