Céklás heringsaláta recept
A Céklás heringsaláta hozzávalói:50 dkg pácolt hering,
4 db alma,
40 dkg savanyú uborka,
40 dkg savanyított cékla,
1 doboz tejszín,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve,
1 csomag kapor,
2 evőkanál olívaolaj.
A Céklás heringsaláta elkészítési módja:
A heringfiléket hosszában, a gerincük mentén kettévágom, s ízléses nagyságú darabokra szeletelem. (Ha a heringfilé kicsi, akkor a hosszanti felezést el is hagyhatom, úgy darabolom fel.) Az almát szintén felkockázom, miután a magházát eltávolítottam, s a kipréselt citrom levével jól összeforgatom, hogy ne barnuljon meg. A savanyú uborkát is hasonló nagyságú darabokra vágom. Végül a meghámozott cékla következik, amit vékony hosszanti csíkokra szelek. A halat, a céklát, az uborkát és az almát óvatosan összekeverem egy nagyobb tálban (amiben kényelmesen össze tudom keverni a hozzávalókat), meglocsolom az olívaolajjal, és a finomra vágott kaporral megszórom. Sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem. Ha a salátánk lehűlt, a tejszínt felverem és hozzáöntöm. Egy fakanállal óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön, összeforgatom. Hidegen, kaporral, citromkarikával tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 22. 09:50
A céklás heringsaláta elkészítési módja és hozzávalói.