Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel recept
A Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel hozzávalói:80 dkg burgonya,
12 dkg tejföl,
8 dkg parmezán sajt,
olívaolaj,
só,
petrezselyem zöld,
kapor,
snidling.
A Héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel elkészítési módja:
Az olívaolajon átfuttatjuk a petrezselyem zöldet, metélőhagymát és kaprot. Ezután hozzáadjuk a simára kevert zsírszegény tejfölhöz. A burgonyát szokásos módon héjában megsütjük, majd ha kész, meghámozzuk, négybe vágjuk, sózzuk és leöntjük a zöldfűszeres tejföllel. Tetejére parmezán sajtot szórunk. Forrón tálaljuk. Zsírszegényebb formát kapunk, ha a fűszereket frissen adjuk hozzá, a tejfölt kefirrel vagy joghurttal helyettesítjük, és tolnai sovány sajtot szórunk a tetejére.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 19. 09:46
A héjában sült burgonya zöldfűszeres tejföllel elkészítési módja és hozzávalói.