Zöldséges tésztatekercs recept
A Zöldséges tésztatekercs hozzávalói:30 dkg liszt
2 tojás
30 dkg sütőtök
1 db zellergumó
15 dkg gomba
1 közepes nagyságú hagyma
5 dkg ráma sütőmargarin
1 db piros paprika
só
bors
A mártáshoz:
3 evőkanál olaj
3 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejföl
só
bors
A Zöldséges tésztatekercs elkészítési módja:
A lisztből és tojásból kevés víz hozzáadásával tésztát gyúrunk. 30 percnyi pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd 15x10 centis darabokat vágunk belőle, és egy kicsivel nagyobb sütőpapírra tesszük őket. Második lépésben a sütőtököt vékonyra gyaluljuk, a zellergumót lereszeljük, a gombát és a hagymát egészen apróra vágjuk, majd az egészet megpároljuk a margarinon, és ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk. Ezt az alapot jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a tésztalapokat, majd feltekerjük. Az így elkészült tekercset a sütőpapírba csavarjuk, a két végét pedig cérnával rögzítjük. Harmadik lépésben forrásban lévő vízben 15 percig főzzük, majd leöntjük a vizet, kivesszük a tekercseket a papírból, és 15-20 percig hűlni hagyjuk. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé helyezzük a tekercseket függőlegesen úgy, hogy egymást tartsák. Forró sütőbe téve a tetejét aranybarnára pirítjuk. A mártáshoz az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, és a tejföllel simára keverjük, mindezt sóval, borssal ízesítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 23. 06:08
A zöldséges tésztatekercs elkészítési módja és hozzávalói.