Répatorta narancsos krémmel recept
A Répatorta narancsos krémmel hozzávalói:1,5 dl olaj
4 evőkanál narancslé
20 dkg cukor
20 dkg barnacukor
4 darab tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliaaroma
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál só
25 dkg liszt
8 közepes méretű répa
10 dkg darált dió vagy mogyoró
A krémhez:
50 dkg krémsajt
15 dkg porcukor
1 narancs reszelt héja
A Répatorta narancsos krémmel elkészítési módja:
A cukrot, az olajat, a narancslevet, a vaníliás cukrot és az enyhén felvert tojásokat összekeverjük. Egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat vegyítjük össze. Ezután a két keveréket alaposan elkeverjük, majd beletesszük a reszelt répát és a darált diót. Lisztezett, vajazott tortaformába tesszük, és 180 fokos sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Miközben sül a tortánk elkészítjük a krémet. A krémhez a krémsajtot a porcukorral fényesre keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a narancs finomra reszelt héját. Ha kész a torta, kiborítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk lapjával, és megtöltjük a krém 1/3-ával, a többi krémmel pedig bevonjuk a tortát. A tetejét kókuszreszelékkel díszítjük.
Ha fűszeresebb répatortát szeretnénk, tegyünk az alapba 1/2 teáskanál gyömbérport és 1/4 teáskanál szerecsendiót. Mogyoróval is nagyon finom a dió helyett.
A receptet Koszogovits Sándorné küldte
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 20. 07:55
A répatorta narancsos krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.