Kelbimbó sajtos szószban recept
A Kelbimbó sajtos szószban hozzávalói:50 dkg kelbimbó
3 dkg vaj
3 dkg liszt
só
őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 dl tejszín
20 dkg tömlős sajt
5 dkg zsemlemorzsa
1 doboz bébirépa-borsó konzerv
4 db virli
párolt rizs
A Kelbimbó sajtos szószban elkészítési módja:
A kelbimbót megtisztítjuk, és forrásban levő sós vízbe tesszük, kb 5-6 percig főzzük, és leszűrjük. Egy tepsit kizsírozunk, zsemlemorzsával behintjük és az aljára tesszük a párolt rizst, utána a dobozos bébirépáról leöntjük a levet, azt is rátesszük a kelbimbóval együtt. Ha van nagyobb kelbimbó is közte, azt félbe vágjuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, a virslit is rászeleteljük. A vajból, lisztből, tejszínből, a szerecsendióval besamelmártást főzünk, amelybe beleolvasztjuk a 2 csomag tömlős sajtot. Ráöntjük a tepsiben levő brokkolira, tetejére kis zsemlemorzsát szórunk. Készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. nov. 10. 12:02
A kelbimbó sajtos szószban elkészítési módja és hozzávalói.