Húsgombóc mártással recept
A Húsgombóc mártással hozzávalói:fél kg darált hús
maradék párolt rizs
2 tojás
só, bors, borsikafű
aprított petrezselyem
fél reszelt hagyma
2-3 gerezd fokhagyma reszelve
A Húsgombóc mártással elkészítési módja:
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, ha kell még fűszerezzük, nem baj, ha kicsit fűszeresebb. Lobogó vízbe gombócokat formálunk vizes kézzel, ha újra forrni kezd, 15-20 percig főzzük, a gázt lehalkítva. A gombócokat szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
Tetszés szerinti mártással és főtt krumplival tálaljuk.
Én most kapormártást készítettem mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. nov. 8. 19:15
A húsgombóc mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.