Csirkeszárny boros sajtbundában recept
A Csirkeszárny boros sajtbundában hozzávalói:8 nagy csirkeszárny,
10 dkg liszt,
15 dl száraz fehérbor,
5 dkg reszelt füstölt sajt,
1 tojás, 1 ek, finomra aprított petrezselyemzöld,
1 tk. ételízesítő,
3 gerezd fokhagyma,
1 mk. törött bors,
a sütéshez olaj
A Csirkeszárny boros sajtbundában elkészítési módja:
A csirkeszárnyakat meghintem ételízesítővel és lisztbe mártom. A tojást habosra keverem a borral, hozzáadom a megmaradt lisztet, sajtot, ételízesítőt, borsot, petrezselyemzöldet, zúzott fokhagmát. A tésztának palacsintamassza sűrűségűnek kell lennie. A lisztes szárnyakat a tésztába forgatom, és bő, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem, és tetszés szerinti körettel, salátával kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2007. júl. 30. 22:27
A csirkeszárny boros sajtbundában elkészítési módja és hozzávalói.