Vöröshagyma töltve recept
A Vöröshagyma töltve hozzávalói:8 közepes vöröshagyma
10 dkg túró
15 dkg sonka
1 dl joghurt
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál aprított petrezselyem
2 tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
só
bors.
A Vöröshagyma töltve elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk, megmossuk. Egészben hagyva a fejeket, forrásban lévő, sós vízbe tesszük, és puhulásig főzzük, de a formáját őrizze meg. Majd a hagymákat lecsepegtetjük, a kétharmaduknál keresztben elvágjuk, és egy kiskanállal óvatosan kiszedjük a belsejét. Összekeverjük a túrót a joghurttal, a sajttal, a finomra vágott sonkával és petrezselyemmel, a hagymák kiszedett és nagyon apróra vagdalt belsejével, egy csipet sóval és borssal, majd jól összedolgozzuk. A tojást hozzátesszük, mg egyszer alaposan összekeverjük, hogy megfelelő masszát kapjunk. A hagymákat megtöltjük a sonkás-túrós keverékkel, és kiolajozott tepsibe tesszük. Meghintjük szemlemorzsával és egy kis olajjal. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha sütés közben a hagymák kiszáradnának, meglocsoljuk kevés langyos vízzel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. júl. 26. 11:28
A vöröshagyma töltve elkészítési módja és hozzávalói.