Citromtorta.. recept
A Citromtorta.. hozzávalói:7,5 dkg vaj
25 dkg kekszmorzsa
1 cs. zselatin
50 dkg zsírszegény túró
4 dl natúr joghurt
5 dkg cukor
4 lime (zöld citrom)
A díszítéshez 7,5 dkg étcsokoládé
1 zöld citrom
A Citromtorta.. elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, és egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. Hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagon feltüntetett utasítás szerint 4 ek vízben áztatjuk. A túrót a joghurttal és a cukorral simára keverjük. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kinyomjuk. A citromlevet a zselatinhoz öntjük, felforraljuk, majd a citromhéjjal együtt a túróba dolgozzuk. A masszát a formába simítjuk és kb. 3 órára betesszük a hűtőbe. A tortáról levesszük a forma oldalát, a tortát tálcára csúsztatjuk. A csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk és a tortára csorgatjuk. A díszítéshez a citromot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és torta tetejére fektetjük. Szeletelve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. júl. 25. 14:34
A citromtorta.. elkészítési módja és hozzávalói.