Sarkadi gyöngytyúkleves recept


1 db gyöngytyúk (1,8 kg)
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db karalábé ,1 db zellergumó
1 csokor zellerlevél
1 csokor petrezselyemlevél
1 darabka kelkáposzta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 szem egész fekete bors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
8 szem borókabogyó
só
őrölt chili
1 db babérlevél.
A Sarkadi gyöngytyúkleves elkészítési módja:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. Körülbelül 2 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további fél óra főzés után tálalható. Tálalás előtt külön ízlésnek megfelelő tésztát főzünk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 21. 14:18
A sarkadi gyöngytyúkleves elkészítési módja és hozzávalói.