Áfonyás, citromos tiramisu recept
45 perc
Az Áfonyás, citromos tiramisu hozzávalói:
4 db tojássárgája
12 dkg kristálycukor
30 dkg tejszín
50 dkg mascarpone sajt
4 dl expresso kávé
15-20 dkg áfonya dzsem
2 evőkanál virágméz
1 csomag babapiskóta
1 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
4-5 púpozott evőkanál keserű kakaópor (holland az igazi)
4 dkg keserű csokoládé
Az Áfonyás, citromos tiramisu elkészítési módja:
A tojássárgáját és a cukrot keverőtálba tesszük, majd habverővel, vagy konyhai géppel jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a mascarponét és tovább habosítjuk. Ha a krém már habkönnyű azt egy habzsákba töltjük. Az áfonya dzsemhez hozzáadjuk a citromlevet és ezt is betöltjük egy habzsákba. Közben lefőzünk néhány adag fekete babkávét, amibe mézet teszünk és elkavarjuk. Átlátszó üvegpoharak aljába rétegeljük a desszert hozzávalóit: mascarpone krém, kávéba mártott babapiskóta, egy vékonyka réteg áfonya dzsem, majd megint mascarpone, megint babapiskóta, áfonya, míg a pohár tele lesz. Arra ügyeljünk, hogy mindenképpen a mascarpone legyen az utolsó réteg, amit simára elkenünk. Ha elkészült, megszórjuk kevés keserű kakaóporral, finomra reszelt keserű csokoládéval és reszelt citromhéjjal. Ezután 8-10 órára hűtőbe tesszük és pihentetjük, hogy a babapiskóta és a mascarpone összeérjen.
Könnyű elkészíteni és nagyon finom
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. nov. 19. 12:45
Az Áfonyás, citromos tiramisu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.