Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sarkadi gyöngytyúk leves recept

Sarkadi gyöngytyúk leves recept

Elkészítési idő 180 perc

A Sarkadi gyöngytyúk leves hozzávalói:
1 db gyöngytyúk (1,8 kg)
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db karalábé ,1 db zellergumó
1 csokor zellerlevél
1 csokor petrezselyemlevél
1 darabka kelkáposzta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 szem egész fekete bors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
8 szem borókabogyó

őrölt chili
1 db babérlevél.


A Sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni.Közepesen erős tűzön körülbelül 2 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további 35-40 percnyi főzés után beletesszük a külön kifőzött, ízlés szerinti tésztát, ami lehet cérnametélt, eperlevél vagy más. Tálaláskor külön mellékelhetünk hozzá őrölt borsot, vagy csípős paprikát is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook