Sarkadi gyöngytyúk leves recept
180 perc
A Sarkadi gyöngytyúk leves hozzávalói:
1 db gyöngytyúk (1,8 kg)
4 db sárgarépa
4 db fehérrépa
1 db karalábé ,1 db zellergumó
1 csokor zellerlevél
1 csokor petrezselyemlevél
1 darabka kelkáposzta
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
8 szem egész fekete bors
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
8 szem borókabogyó
só
őrölt chili
1 db babérlevél.
A Sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja:
A gyöngytyúkot megmossuk, feldaraboljuk és a hagymákkal, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni.Közepesen erős tűzön körülbelül 2 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is, és további 35-40 percnyi főzés után beletesszük a külön kifőzött, ízlés szerinti tésztát, ami lehet cérnametélt, eperlevél vagy más. Tálaláskor külön mellékelhetünk hozzá őrölt borsot, vagy csípős paprikát is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 27. 13:31
A sarkadi gyöngytyúk leves elkészítési módja és hozzávalói.