Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt sült sertésoldalas recept

Pácolt sült sertésoldalas recept

Elkészítési idő 180 perc

A Pácolt sült sertésoldalas hozzávalói:
1 kg sertésoldalas
20 dkg paradicsompüré
8 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
3 evőkanál balzsamecet
Ízlés szerint: só őrölt fekete bors és házi csípős paprikakrém.


A Pácolt sült sertésoldalas elkészítési módja:
Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk és leszárítjuk. Pácot készítünk a hozzávalókat összekeverve, majd a páccal a feldarabolt húsokat jól bekenjük és egy tálba helyezzük, majd kb 4-5 órára - vagy egy éjszakára - a hűtőbe tesszük. Sűtésekor a tepsit kevés sertészsírral kikenjük, Ezután tepsibe helyezzük a húsokat, alufóliával letakarjuk, és puhára sütjük. Az utolsó 10-15 percben fólia nélkül ropogós pirosra sütjük a tetejét. Párolt rizzsel, vagy friss házi kenyérrel és savanyúságokkal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt sült sertésoldalas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook