Pácolt sült sertésoldalas recept


1 kg sertésoldalas
20 dkg paradicsompüré
8 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
3 evőkanál balzsamecet
Ízlés szerint: só őrölt fekete bors és házi csípős paprikakrém.
A Pácolt sült sertésoldalas elkészítési módja:
Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk és leszárítjuk. Pácot készítünk a hozzávalókat összekeverve, majd a páccal a feldarabolt húsokat jól bekenjük és egy tálba helyezzük, majd kb 4-5 órára - vagy egy éjszakára - a hűtőbe tesszük. Sűtésekor a tepsit kevés sertészsírral kikenjük, Ezután tepsibe helyezzük a húsokat, alufóliával letakarjuk, és puhára sütjük. Az utolsó 10-15 percben fólia nélkül ropogós pirosra sütjük a tetejét. Párolt rizzsel, vagy friss házi kenyérrel és savanyúságokkal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 23. 15:59
A pácolt sült sertésoldalas elkészítési módja és hozzávalói.