Almaecet házilag recept
60 perc
Az Almaecet házilag hozzávalói:
tetszőleges mennyiségű alma
a hozzáadangó víz a darált alma kétszerese
kb 3-4 evőkanál vegyes virágméz a darálék kilójához.
Az Almaecet házilag elkészítési módja:
Az egészséges, - nem rothadt, nem penészes, -almát kicsumázzuk, összezúzzuk, majd néhány órás pihentetés után vizet adunk hozzá és kipréseljük. A levet széles szájú befőttes üvegbe töltjük, és némi kenyérhéj hozzáadásával meleg helységben gyakori keverés mellett erjesztjük. Általában az erjedés 10 nap alatt lezajlik; ekkor a nyers ecetet a mézzel összekeverjük, leszűrjük,és kb 5-6 hétig érleljük. Ez alatt az idő alatt az üvegek alján sűrű, zavaros lé képződik amelyről az ecetet óvatosan leöntjük, majd üvegekbe tesszük és hűvös helyen tároljuk a felhasználásig.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 21. 20:36
Az almaecet házilag elkészítési módja és hozzávalói.