Somlekvár recept
75 perc
A Somlekvár hozzávalói:
1 kg som kimagozva
80-90 dkg kristálycukor
késhegynyi citrompor
A Somlekvár elkészítési módja:
A kertben álló ehető som bokráról begyűjtött, érett gyümölcsöket kimagozzuk és a gyümölcshúst átpasszírozzuk. A velőt 20-25 percig forraljuk és közben kilogrammonként 80-90 dkg kristálycukrot és késhegynyi citromport keverünk hozzá. Ha a cseppentési próba azt mutatja, hogy kocsonyás zselé alakult ki, akkor a lekvárt forrón üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük és kihülése után hűvös helyen tároljuk.
A somlekvár a vadhúsok legfinomabb, rafinált zamatú ízesítője.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 15. 18:43
A somlekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.