Almaecet házilag recept
120 perc
Az Almaecet házilag hozzávalói:
tetszés szerinti alma mennyiség
majd minden liter léhez egy evőkanál méz
Az erjesztéshez: kovászolt kenyér
Az Almaecet házilag elkészítési módja:
A családi házban lakók jelentékeny része rendelkezik almaecet gyártására alkalmas minőségű almaterméssel. Az egészséges (nem rothadt, nem penészes) almát kicsumázzák, összezúzzák, majd néhány órás állás után vizet adnak hozzá és kipréselik. A levet széles szájú befőttesüvegbe töltik, és némi kenyérhéj hozzáadásával serkentik az ecetes erjedést. Szobahőmérsékleten, gyakori keverés mellett az erjedés 10 nap alatt lezajlik; ekkor a nyers ecetet kevés mézzel összekeverik, leszűrik, majd 5-6 hét érlelés következik. Ez alatt az idő alatt az üvegek alján sűrű, zavaros lé képződik amelyről az ecetet le kell fejteni. A tiszta, szűrt ecetet lezárt üvegekben hűvös helyen tároljuk
Kiváló saláták és savanyúságok eltevéséhez-
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. okt. 26. 08:02
Az almaecet házilag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.