Tejszínes meggyleves recept
15 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejszínes meggyleves hozzávalói:
Tetszés szerinti mennyiség: Meggy
2-3 evőkanál 12%-os tejföl,
1 kis doboz habtejszín,
Tetszés szerint édesítőszer, só,
A Tejszínes meggyleves elkészítési módja:
A meggy kb. 2/3-át turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejszínt és jó alaposan összeturmixoljuk. A maradék meggyet kb. kétszeres mennyiségű vízben, tetszőleges mennyiségű édesítőszerrel, sóval felfőzzük. A felfőtt léből néhány kanállal a turmixhoz teszünk, majd az egészet beleöntjük a felfőzött meggyhez, és összekeverjük. Hidegen és melegen is ehető.
Azért kell összeturmixolni a meggyet a tejszínnel, mert így sűrítjük be a levest.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. jún. 26. 16:50
A tejszínes meggyleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.