Cukkinileves recept




30 dkg cukkini
1 tejföl
1 leveskocka
félfej vöröshagyma
só, bors
pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy
konzervkukorica (nem feltétlenül szükséges)
A Cukkinileves elkészítési módja:
A cukkinit hámozd meg és vágd ujjnyi karikákra. A hagymát vágd fel kockára. A hagymát és a cukkinit tedd fel főniannyi vízben, amennyi ellepi. Ízesítsd a leveskockával/vegetával vagy sóval borssal. Amikor megpuhult a zöldség, botmixerrel keverd el. Add hozzá a tejföld, ezzel is keverd el. Majd egy rottyantás elrejéig tedd vissza a tűzre. Ha gondolod, keverj bele egy fél doboz csemegekukoricát. Szórd meg a levesgyönggyel, és tálald.
Hidegen is kitűnő, bár egy kicsit besűrűsödik.
Reszelt sajttal is megszórható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Loni, 2007. jún. 26. 15:24
A cukkinileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.