Cukkini bél krémleves recept
A Cukkini bél krémleves hozzávalói:1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini bele maggal együtt
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db Maggi leveskocka (erő- v. csirke)
10 dkg baromfi párizsi
3 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
zsiradék
1 cs. zöldpetrezselyem
Pirított kenyér- vagy zsemlekocka
10 dkg reszelt sajt
A Cukkini bél krémleves elkészítési módja:
A hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, párizsit, a cukkini belét és pár percig kevergetjük. Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, s a magok puhulásáig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, turmixoljuk le, majd leves szűrőbe téve passzírozzuk át. A szűrőben csak a magok morzsaléka maradjon. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, s ha szükséges, sózzuk. Az átpasszírozott folyadékot állandó keverés mellett forraljuk fel, a tűzről levéve keverjük el benne a tejfölt, majd szórjuk meg őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Külön tányérokban pirított kenyér- vagy zsemlekockát és reszelt sajtot adunk az asztalra.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2015. szept. 19. 16:19
A cukkini bél krémleves elkészítési módja és hozzávalói.