Tejszínes csirkeragu leves recept
120 perc
A Tejszínes csirkeragu leves hozzávalói:
Leveszöldség,(1/2 kg)
borsó,(25 dkg)
csirkeszárny, vagy aprólék, vagy farhát (1 kg)
főzőtejszín 2 dl,
levestészta,
vagy egy tojás, 15 dkg liszt, víz, kevés só
A Tejszínes csirkeragu leves elkészítési módja:
zöldséget a hússal, borsóval együtt megfőzöm mint ahogy húslevest fözök. Amikor kész, hígabb habarást készítek a tejszínnel. (Fogyókúrázok a habarást liszt helyett étkezési keményítővel is készíthetik.)Még vagy 10 percig főzöm. Vagy csurgatott tésztát főzök bele (akkor a habarás után + 3-4 percig főzöm a tészta miatt), vagy külön kifőzök tésztát és azzal kínálom. (Csurgatott tészta: 1 tojást összekeverek liszttel, vízzel, mintha nokedlit készítenék, csak attól hígabbra. Teáskanállal adagolva belecsurgatom a tésztát habarás után a fővő levesbe.)
Tipikusan az egyszerű, de nagyon finom kategória
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. jan. 6. 15:40
A tejszínes csirkeragu leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.