Alessandro csirkés májas rizibizije recept
100 perc
Zsírszegény
Az Alessandro csirkés májas rizibizije hozzávalói:
kb. 5-6 adaghoz:
0,5 kg csirkecomb filé (de lehet csirkemell is),
2 doboz szeletelt gombakonzerv,
25 dkg csirkemáj,
1 üveges zöldborsó,
50 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
Az Alessandro csirkés májas rizibizije elkészítési módja:
Először pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymából és fokhagymákból. Utána beletesszük a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 15 percig néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon. Majd beletesszük a gombát és még kb. 10 percig pirítjuk. Ezután a felkockázott csirkecomb filét tesszük bele és kevés vizet is öntünk alá. Majd kb. 30 percen keresztül kis lángon fedő alatt pároljuk néha megkevergetve, amíg majdnem teljesen megpuhul. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá. És tovább főzzük még 15-20 percig fedő alatt egészen kis lángon. Végül a kívánt méretűre feldarabolt csirkemájakat is a tetejére helyezzük és ráöntjük az üveges zöldborsót. Óvatosan elkeverjük és 10-15 perc párolás után elkészültünk.
Igazán finom egytálételt kapunk, melyet a kedvenc savanyúságunkkal tálalunk.
Én most káposztasalátával ettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 8. 17:01
Az alessandro csirkés májas rizibizije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.