Paradicsomos káposzta rizzsel recept


1 fej édeskáposzta
maréknyi megmosott rizs
egy kis füstölt husi (jó löncshús is)
paradicsomsűrítmény
só
olaj
liszt
pirospaprika
vöröshagyma (kb. egy kiskanálnyi)
A Paradicsomos káposzta rizzsel elkészítési módja:
Az édeskáposztát megtisztítom, 4 felé vágom, kb. fél centisre vagdosom és egy fazékba a megmosott rizzsel és a füstölt hússal (nem kell sok) felteszem főni (kicsit több vízbe, mint ami ellepi). Picit sózom. Ha megpuhult, ráöntöm a paradicsomsürítményt, majd rántást teszek rá: kis lábasban 2 ek.-nyi olajat felhevítek, beleteszek annyi lisztet, amennyit felvesz, majd jön bele az apróra vágott vöröshagyma, végül a pirospaprika. Beleöntöm a főzelékbe, összerottyantom, és ha besűrűsödött, már kész is vagyunk. :)
Tejföllel isteni finom. :)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2007. szept. 18. 15:45
A paradicsomos káposzta rizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.