Paradicsomos káposzta 2 recept
A Paradicsomos káposzta 2 hozzávalói:1 kis fej édeskáposzta
1,2 liter paradicsom ivólé
1 kis fej vöröshagyma
2 dkg zsír
õrölt bors
õrölt kömény
pirospaprika
liszt
cukor
citromlé
A Paradicsomos káposzta 2 elkészítési módja:
A káposztát megmosom, ha kell, külsõ leveleit leszedem, torzsáját kiszedem, négy darabra vágom, fél centiméteres csíkokra szeletelem és felengedem a paradicsomlével. Teszek bele 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, késhegynyi törött borsot és kétszer annyi õrölt köményt, és fedõ alatt addig fõzöm, míg megpuhul. Nyáridõben pár paradicsomot is teszek bele, lehéjazva, felszeletelve. Ha a fõzelék megfõtt, belekeverem a rántást: forró zsíron megdinsztelem az apró kockára vágott vöröshagymát, amin zsemleszínûre pirítok 1-2 evõkanál lisztet, belekeverek egy mokkáskanál pirospaprikát, majd felöntöm 2 dl paradicsomlével, és jól elkeverem a tûzrõl lehúzva. Ha a rántást belekevertem a fõzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tûzrõl.
Citromlével ízesíthetõ, lehetõleg édeskés-savanykás ízû legyen. Ügyeljünk arra, nehogy valamelyik íz domináljon. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasírtot, pörköltet.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. szept. 10. 22:38
A paradicsomos káposzta 2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.