Gombás sonkatekercs recept
A Gombás sonkatekercs hozzávalói:8 nagyon vékony
nagy szelet gépsonka (kb. 20 dkg)
10 dkg gomba
1 tojás
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
1 evõkanál olaj
1 evõkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint só és törött bors.
A Gombás sonkatekercs elkészítési módja:
A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettõt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihûtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evõkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhetõ, de ne túl híg krémet kapjunk. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tûzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét. Elõmelegített sütõbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Anita123, 2007. szept. 5. 11:58
A gombás sonkatekercs elkészítési módja és hozzávalói.