Alessandro rakott kelje zöldborsóval recept
120 perc
Zsírszegény
Az Alessandro rakott kelje zöldborsóval hozzávalói:
kb. 6 személyre:
1 kg kelkáposzta,
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
50 dkg darált sertéshús,
2 pár frankfurti virsli,
1 üveges zöldborsó,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
1 dl víz,
20 dkg reszelt sajt,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika
Az Alessandro rakott kelje zöldborsóval elkészítési módja:
Először elkészítjük a rizses darált húst. A zsiradékon megfonnyasztjuk a felaprított hagymákat közepes hőfokon. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, a darált sózott paprikát és a fűszereket. Majd 10 perc sülés után jöhet a darált hús is. Aki szereti egy korty (1/2 dl) vörösbort is löttyinthet alá. Fél óra fedő alatti párolás után hozzá lehet adni az előgőzölt zacskós barna rizst (ki kell vágni a zacskókból) és kb. 2 dl vizet. Fedő alatt kis lángon kb. 20 perc után lesz kész. Majd elzárjuk a hőforrást és óvatosan hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldborsót. Közben egy pároló edényben 20-25 perc alatt megpároljuk a nagyobb szeletekre vágott kelkáposztát. Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat oly módon, hogy alulra kerül a megpárolt kelkáposzta fele. Majd erre terítjük az elkészített rizses, zöldborsós darált húst. Következnek a felszeletelt főtt tojások és a felszeletelt virslik, majd a tetejét meghintjük a reszelt sajt felével. Ezután befedjük a párolt kelkáposzta másik felével. A tejfölt sóval ízesítjük, elkeverjük a vízzel, majd egyenletesen az egész tetejére öntözzük egy kanál segítségével. kb. 180 C fokos sütőbe tesszük alsó-felső lángon 45 percre. Végül a reszelt sajt másik felét egyenletesen ráhintjük a tetejére. A sütőt légkeverésre állítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
Igazán egészséges és nagyon finom egytálétel válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 29. 20:03
Az alessandro rakott kelje zöldborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.