Sült csirke tökkel és kelbimbóval recept
60 perc
Zsírszegény
A Sült csirke tökkel és kelbimbóval hozzávalói:
1 egész csirke (1-1,25 kg)
4 gerezd fokhagyma
fél citrom, 2 darabra vágva
1 ág rozmaring
fél evőkanál kókuszolaj
4 l víz
só, bors ízlés szerint
A Sült csirke tökkel és kelbimbóval elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük.A fokhagymát , a citromot és a rozmaringot a csirke belsejébe töltjük, majd lezárjuk (a csirkét összekötjük, vagy a szárnyait visszahajtva és a lábait egy fanyárssal átszúrva rögzítjük).A csirkét átdörzsöljük a kókuszolajjal és sózzuk, borsozzuk. A húst a sütőserpenyő rácsára helyezzük és betesszük a sütőbe. 16-20 percig sütjük, így, majd csökkentjük a hőfokot 150 fokra. Amikor a hús maghőmérséklete eléri a 70 fokot, kivesszük a sütőből, és 30 percig pihentetjük. A csirke belsejét kibontjuk és kivesszük belőle a citromot.Eltávolítjuk az alsó és felső combokat és mellet, szárnyakat, csak a hús nélküli csontváz marad.Ezt darabokra vágjuk, és közepesen forró serpenyőbe helyezzük. A csontokat 15 percig pirítjuk (amíg sötét aranybarnára színeződnek). Hozzáadjuk a csirke belsejéből kivett fokhagymát és rozmaringot, 4 liter vizet és felforraljuk, Sűrű szósszá forraljuk (ez kb. 45 percet vesz igénybe és 3/4 bögrényi ízletes szószt kapunk). Leszedjük a zsírt a tetejéről és átszűrjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 27. 18:45
A sült csirke tökkel és kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.