Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sült csirke tökkel és kelbimbóval recept

Sült csirke tökkel és kelbimbóval recept


Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült csirke tökkel és kelbimbóval hozzávalói:
1 egész csirke (1-1,25 kg)
4 gerezd fokhagyma
fél citrom, 2 darabra vágva
1 ág rozmaring
fél evőkanál kókuszolaj
4 l víz
só, bors ízlés szerint


A Sült csirke tökkel és kelbimbóval elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra melegítjük. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük.A fokhagymát , a citromot és a rozmaringot a csirke belsejébe töltjük, majd lezárjuk (a csirkét összekötjük, vagy a szárnyait visszahajtva és a lábait egy fanyárssal átszúrva rögzítjük).A csirkét átdörzsöljük a kókuszolajjal és sózzuk, borsozzuk. A húst a sütőserpenyő rácsára helyezzük és betesszük a sütőbe. 16-20 percig sütjük, így, majd csökkentjük a hőfokot 150 fokra. Amikor a hús maghőmérséklete eléri a 70 fokot, kivesszük a sütőből, és 30 percig pihentetjük. A csirke belsejét kibontjuk és kivesszük belőle a citromot.Eltávolítjuk az alsó és felső combokat és mellet, szárnyakat, csak a hús nélküli csontváz marad.Ezt darabokra vágjuk, és közepesen forró serpenyőbe helyezzük. A csontokat 15 percig pirítjuk (amíg sötét aranybarnára színeződnek). Hozzáadjuk a csirke belsejéből kivett fokhagymát és rozmaringot, 4 liter vizet és felforraljuk, Sűrű szósszá forraljuk (ez kb. 45 percet vesz igénybe és 3/4 bögrényi ízletes szószt kapunk). Leszedjük a zsírt a tetejéről és átszűrjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sült csirke tökkel és kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook