Bosnyák szelet recept



25 deka liszt
1 csomag sütőpor
10 deka vaj
10 deka cukor
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
fél csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
1-2 evőkanál tej
szilvaíz
Másik tészta: 10 deka liszt
10 deka vaj
5 deka cukor
5 deka darált dió
A Bosnyák szelet elkészítési módja:
25 deka lisztet 1 csomag sütőporral, 10 deka vajjal, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával és kifacsart levével, fél csomag vaníliás cukorral, 1 egész tojással, és 1-2 evőkanál tejjel könnyen dolgozható tésztává gyúrunk. Vajazott tepsi aljára téve, szilvaízzel vastagon megkenjük és meghintjük a következő tésztából tenyérrel elmorzsolt tésztagolyócskákkal: 10 deka lisztet, 10 deka vajjal, 5 deka cukorral és 5 deka darált dióval omlós tésztává dolgozunk. Megsütjük és szeleteljük. Vaníliás cukorral bőven meghintjük. Hosszúkás szeletekre vágva szolgáljuk fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 17. 19:06
A bosnyák szelet elkészítési módja és hozzávalói.