Diós csokoládépiskóta recept



5 tojás
15 deka cukor
fél csomag vaníliás cukor
2 szelet reszelt csokoládé
15 deka vaj
15 deka darált dió
4 deka morzsa
fél csomag sütőpor
barackíz
A Diós csokoládépiskóta elkészítési módja:
5 tojás sárgáját fél óráig habosra keverünk 15 deka cukorcral és fél csomag vaníliás cukorral, majd 2 szelet reszelt csokoládét, 16 deka vajat, 15 deka darált diót, 4 deka morzsát és fél csomag sütőport keverünk hozzá. Legvégül az 5 tojás keményre vert habját könnyedén elegyítjük a keverékhez. Nagyobb, hosszú, keskeny tepsibe rakva, közepesen forró sütőben sütjük. íkihűlés után két rétegre vágjuk és barackízzel töltjük. Tetejét és oldalát vaníliás cukorral bőven beszórjuk, vékony szeletkre felvágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 14. 16:05
A diós csokoládépiskóta elkészítési módja és hozzávalói.