Hercegszelet recept



21 deka liszt
fél csomag sütőpor
2 tojás
5 deka cukor
1 szelet reszelt csokoládé
15 deka vaj
Hab a tetejére:4 tojás fehérje keményre verve, 20 deka cukor, 2 szelet reszelt csokoládé, fél csomag vaníliás cukor, cseresznyebefőtt (kimagozott, félbe vágott
A Hercegszelet elkészítési módja:
21 deka lisztet elkeverünk fél csomag sütőporral, aztán összegyúrjuk 2 tojás sárgájával, 5 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 15 deka vajjal. Kinyújtjuk és a tepsi aljára egyenletesen elhelyezzük. Forró sütőbe téve megsütjük. Ha kihűlt, bekenjük a következő habbal: 4 tojás fehérjének keményre vert habjához 20 deka cukrot, 2 szelet reszelt csokoládét és fél csomag vaníliás cukrot keverünk, majd a felkent hab tetejére kimagozott, felére vágott, levétől lecsepegtetett cseresznyebefőttet hintünk. Ismét sütőbe rakjuk és a habot lassan megszárítjuk. Négyzetes szeletekre vágva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 13. 18:30
A hercegszelet elkészítési módja és hozzávalói.