Kassai szelet recept
A Kassai szelet hozzávalói:35 deka liszt,
1 csomag sütőpor,
20 deka zsír,
10 deka cukor,
1 citrom reszelt héja,
csipetnyi fahéj,
1 egész tojás,
1/2 csomag vanilincukor,
mazsola.
Hab:
15 deka őrölt mogyoró,
15 deka cukor,
1 szelet reszelt csokoládé,
3 tojás fehérje (esetleg 2 egész tojással)
A Kassai szelet elkészítési módja:
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag sütőporral, 20 deka zsírral, 10 deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és 1/2 csomag vanilincukorral. A tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 deka őrölt mogyorót (igen jó a gyengén pörkölt) 15 deka cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojás fehérjével (esetleg 2 egész tojással) 1/2 óráig erősen habosra keverünk. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. aug. 16. 14:36
A kassai szelet elkészítési módja és hozzávalói.