5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése recept
Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése hozzávalói:1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl)
10 (enyhén púpos) evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipetnyi só
1 kiskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja
Ízesítésnek 5 dkg csokoládédarabka vagy 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió
A kisütéshez étolaj.
Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése elkészítési módja:
A kefírt / tejfölt / joghurtot egy kanál segítségével összekeverjük a tojással, vaníliás cukorral, sóval és a citromhéjjal. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak amíg összeáll.) A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe keverjük. (Megint nem keverjük túl sokáig.) Végül hozzáadjuk a csokoládédarabkákat / mazsolát / diót. Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük. Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.
Ha egyszerre többféle fánkot sütsz, a csokidarabkásat süsd meg utoljára, mert a külső csokidarabok egy része beleolvad az olajba, ami megfogná a többi fánkot.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. jún. 4. 16:09
Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.