Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése recept

5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése recept

Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése hozzávalói:
1 kis doboz kefír vagy tejföl vagy natúr joghurt (kb. 1,7-2 dl)
10 (enyhén púpos) evőkanál liszt
1 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipetnyi só
1 kiskanál sütőpor
fél citrom reszelt héja
Ízesítésnek 5 dkg csokoládédarabka vagy 5 dkg mazsola vagy 5 dkg darabosra darált dió
A kisütéshez étolaj.


Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése elkészítési módja:
A kefírt / tejfölt / joghurtot egy kanál segítségével összekeverjük a tojással, vaníliás cukorral, sóval és a citromhéjjal. (Nem szabad nagyon kikeverni, csak amíg összeáll.) A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, és a tojásos keverékbe keverjük. (Megint nem keverjük túl sokáig.) Végül hozzáadjuk a csokoládédarabkákat / mazsolát / diót. Az olajat felforrósítjuk. Kiskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskákat 4-5 perc alatt minden oldalukon aranybarnára sütjük. Fahéjas vagy kakaós porcukorral, gyümölcsöntettel, lekvárral, csokiöntettel tálalhatjuk.

Ha egyszerre többféle fánkot sütsz, a csokidarabkásat süsd meg utoljára, mert a külső csokidarabok egy része beleolvad az olajba, ami megfogná a többi fánkot.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az 5 perces fánk - tényleg 5 perc az elkészítése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook