Kókuszos almatorta recept
A Kókuszos almatorta hozzávalói:20 deka vaj vagy margarin,
20 deka cukor,
3-4 tojás,
3-4 evőkanál citromlé,
18 deka liszt,
8 deka kókuszreszelék,
1/2 teáskanál sütőpor,
kb. 80 deka savanykás alma.
A Kókuszos almatorta elkészítési módja:
Megpucoljuk és 1 darab kivételével kimagozzuk az almákat, majd 4-be vágjuk. A domború hátukat pedig keresztben, csíkozva bevagdaljuk. Ezt érdemes először megcsinálni, mert a tészta összeállítása 5 perc. Tészta: A vajat a cukorral és a tojással habosra verjük és hozzáadunk 1-2 evőkanál citromlét. A sütőporos lisztet és kb. 5 deka kókuszreszeléket keverünk a masszába. 1 szem almát még belereszelünk. Belesimítjuk a tortaformába, és az almákat szépen, körben elrendezgetjük a tetején - úgy, hogy a beirdalt fele legyen fölül.Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig sütjük. Úgy 40 perc után meglessük, mennyit kell még sülnie, ha már nem sokat, akkor megszórjuk a tetejét kókusszal és így tesszük vissza.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: suzy1983, 2007. aug. 16. 14:13
A kókuszos almatorta elkészítési módja és hozzávalói.