Hámán táska recept
60 perc
A Hámán táska hozzávalói:
20 deka finomliszt
10 deka vaj
7,5 dkg tejföl
2,5 deka cukor
csipetnyi só
sűrű szilvalekvár
Lekenéshez: 1 egész tojás
A Hámán táska elkészítési módja:
A liszthez hozzáadom a cukrot és a sót, majd átkeverem.A viszonylag hideg, kemény vajat kisebb kockákra szelem, és a lisztbe dobálom, majd gyors, morzsoló mozdulatokkal finom homogén morzsává dolgozom. Ezután hozzáadom a tejfölt, s alaposan összegyúrom, hogy jó fogású, nem túl puha, rugalmas tésztává váljon. Finoman, de kellő körültekintéssel lisztezett deszkán kisujjnyira nyújtom a tésztát, majd közepes pogácsaszaggatóval köröket vágok belőle. A kör közepére fél teáskanálnál valamivel kevesebb kemény, sült szilvalekvárt halmozok, s a tésztát három irányból összenyomom. A kialakult szarvacskákat eldolgozom, majd a süteményt sütőpapíros tepsire teszem. Miután elkészültem az összessel, akkor elhabart tojással lekenem. 185 fokon addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Langyosra hűlve kínálom.
25-30 darab lesz
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 15. 15:32
A hámán táska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.