Hámán táska recept


Elkészítési idő 60 perc

A Hámán táska hozzávalói:
20 deka finomliszt
10 deka vaj
7,5 dkg tejföl
2,5 deka cukor
csipetnyi só
sűrű szilvalekvár
Lekenéshez: 1 egész tojás


Hámán táska

A Hámán táska elkészítési módja:
A liszthez hozzáadom a cukrot és a sót, majd átkeverem.A viszonylag hideg, kemény vajat kisebb kockákra szelem, és a lisztbe dobálom, majd gyors, morzsoló mozdulatokkal finom homogén morzsává dolgozom. Ezután hozzáadom a tejfölt, s alaposan összegyúrom, hogy jó fogású, nem túl puha, rugalmas tésztává váljon. Finoman, de kellő körültekintéssel lisztezett deszkán kisujjnyira nyújtom a tésztát, majd közepes pogácsaszaggatóval köröket vágok belőle. A kör közepére fél teáskanálnál valamivel kevesebb kemény, sült szilvalekvárt halmozok, s a tésztát három irányból összenyomom. A kialakult szarvacskákat eldolgozom, majd a süteményt sütőpapíros tepsire teszem. Miután elkészültem az összessel, akkor elhabart tojással lekenem. 185 fokon addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz. Langyosra hűlve kínálom.

25-30 darab lesz


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hámán táska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook