Mogyoróvajas keksz recept



10 deka vaj
10 deka darabos, azaz crunchy mogyoróvaj
3 deka cukor
1 egész tojás
1 teáskanál sütőpor
10 deka finomliszt
5 deka fehér csokoládé
A Mogyoróvajas keksz elkészítési módja:
A vajakat egy tálba kimérem, beleteszem a cukrot és a tojást, majd habverővel világos krémmé keverem.A krémhez hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és a habverővel azt is beledolgozom. A csokoládét apró kockákra vágom, és a masszához keverem. Ezután a kész tésztából kézzel kisebb gömböket gyúrok, amiket egy sütőpapíros tepsire helyezek és az ujjaimmal picit meglapítom őket. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem a tepsit és addig sütöm a kekszeket, amíg a fenekük picit meg nem színesedik és a tetejük ki nem reped.(max. 10 perc)
6 főre
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2018. dec. 16. 13:33
A mogyoróvajas keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.