Alessandro bőrkés mangalica pörköltje recept
150 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro bőrkés mangalica pörköltje hozzávalói:
50 dkg mangalica lapocka,
15 dkg sertés bőrke,
1 üveg szeletelt vegyes gomba,
5 dkg füstölt szalonna,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj,
1 kanál sült sertésszír,
1 teáskanálnyi barna cukor,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: só, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika
Az Alessandro bőrkés mangalica pörköltje elkészítési módja:
A sertés bőrkét és a mangalica lapockát felkockáztam. Egy kisebb lábasban kb. fél óra alatt a bőrkéket előfőztem. A zsiradékokon megpirítottam a felaprított szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Majd hozzáadtam a felszeletelt paprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után a sózott darált paprikát és a cukrot is. Ezután beleöntöttem a vörösbort, kevertem rajta néhányat és máris tettem bele a húst és a gombát is. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 90 percig. Közben, ha elfőtte a levét, a bőrke főzőlevével pótoltam. Ezt követően a bőrkéket is a pörkölthöz adtam és további 30 percig még együtt pörköltem. Mikor minden megpuhult rendesen, akkor lett kész. Én most nokedlivel tálaltam és almaecetes-cukros-sós lében megforgatott friss fejes salátát ettem mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jan. 19. 18:38
Az alessandro bőrkés mangalica pörköltje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.