Alessandro fasírtja lenmagpehellyel recept
80 perc
Zsírszegény
Az Alessandro fasírtja lenmagpehellyel hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús,
1 db teljeskiőrlésű tönkölybuci,
1,5 dl tej,
3 db tojás,
1 nagy vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 kanál lenmagpehely,
4 dl étolaj a kisütéshez,
4 kanál zsemlemorzsa a fasírtpogácsák meghempergetéséhez.
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt színes bors, őrölt fűszerkömény, őrölt pirospapika
Az Alessandro fasírtja lenmagpehellyel elkészítési módja:
A bucit darabokra vágom és beáztatom a tejbe 20 percre. Azt követően egy keverőtálban összekeverem a beáztatott bucit a darálthússal, a nyers tojásokkal és a felaprított vöröshagymával. A fokhagyma gerezdeket is belereszelem és hozzáadom a lenmagpelyhet és a fűszereket is. Miután alaposan összekevertem a hozzávalókat, félreteszem 20 percre pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat formálok és kicsit kilapítom, majd zsemlemorzsában megforgatom a húspogácsákat. Ha elkészültek a húspogácsák (nekem 18 db lett) forró olajban mérsékelt lángon minkét oldalukat 3-4 percig kisütöm. Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat felszívja. A kisült fasírtgombócokat érdemes kb. 20 percig pihentetni, hogy egy kicsit kihűljenek és ne égessék meg a nyelvünket. :) Azt követően bármilyen főzelék, esetleg krumpliköret mellé adhatjuk feltétként.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. márc. 31. 23:59
Az alessandro fasírtja lenmagpehellyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.