Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás csirkecomb pörkölt recept

Gombás csirkecomb pörkölt recept

Elkészítési idő 40 perc

A Gombás csirkecomb pörkölt hozzávalói:
50 dkg felső csirkecomb filé
20 dkg shitake gomba, vagy csiperke
1 nagy fej hagyma
1 kanál kacsa zsír
1 tk. paradicsom püré
só, bors, pirospaprika, petrezselyem, pici mustár


Gombás csirkecomb pörkölt

A Gombás csirkecomb pörkölt elkészítési módja:
A gombát átmosom, 4 felé vágom,majd előfőzöm, leöblítem. A csirkecomb filét vékony csíkokra vágom átmosom. A hagymát letisztítom, lemosom apró kockára vágom, majd az előmelegített kacsazsíron üvegesre párolom, pici vízzel átfőzöm. Hozzáteszem a csirkehúst a paradicsompürét, megszórom a pirospaprikával, jól átkeverem, sózom fedő alatt 10 percig főzöm.Hozzáöntöm a gombát, és fedő nélkül főzöm tovább 20 percig, ha kell pótoljuk a vizet, beletesszük a mustárt, borsot, és a petrezselymet, ha kell utána sózzuk. Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával finom. Ma ubi salátát készítettem hozzá. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás csirkecomb pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook