Gombás csirkecomb pörkölt recept
40 perc
A Gombás csirkecomb pörkölt hozzávalói:
50 dkg felső csirkecomb filé
20 dkg shitake gomba, vagy csiperke
1 nagy fej hagyma
1 kanál kacsa zsír
1 tk. paradicsom püré
só, bors, pirospaprika, petrezselyem, pici mustár
A Gombás csirkecomb pörkölt elkészítési módja:
A gombát átmosom, 4 felé vágom,majd előfőzöm, leöblítem. A csirkecomb filét vékony csíkokra vágom átmosom. A hagymát letisztítom, lemosom apró kockára vágom, majd az előmelegített kacsazsíron üvegesre párolom, pici vízzel átfőzöm. Hozzáteszem a csirkehúst a paradicsompürét, megszórom a pirospaprikával, jól átkeverem, sózom fedő alatt 10 percig főzöm.Hozzáöntöm a gombát, és fedő nélkül főzöm tovább 20 percig, ha kell pótoljuk a vizet, beletesszük a mustárt, borsot, és a petrezselymet, ha kell utána sózzuk. Nokedlivel, vagy bármilyen tésztával finom. Ma ubi salátát készítettem hozzá. Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. márc. 27. 15:58
A gombás csirkecomb pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.