Kapros salátafőzelék sült kolbásszal recept
35 perc
A Kapros salátafőzelék sült kolbásszal hozzávalói:
2 főre
3 szív saláta
2 nagyobb burgonya
1 kis fej hagyma 1 nagyobb gerezd fokhagyma,kapor, só, citrom, kacsazsír, liszt, pirospaprika
lecsó, vagy sütni való kolbász, de lehet virsli is.
A Kapros salátafőzelék sült kolbásszal elkészítési módja:
A salátát megmosom, összevágom, ismét átmosom, lábosba teszem, annyi vizet öntök rá amennyi ellepi,felteszem főzni. Amikor felforr, leöntöm az első főzővizet, majd meleg vízzel újra felöntöm, főzni kezdem közben megtisztítom a burgonyát, a hagymákat összevágom, és a salátára teszem, megkeverem sózom.Mielőtt teljesen megpuhulna beleteszem a kaprot. Gyenge rántást készítek, kacsazsír liszt keveréke, kevés pirospaprikával megszórom, majd kevés hideg vízzel felengedem, és ráöntöm a megfőtt salátára. Gyorsan dolgozunk nehogy csomós legyen átfőzzük, és citrommal savanyítjuk, ha kell még sózzuk. A kolbászt, de lehet virsli is , megmossuk darabokra vágjuk, jól átsütjük, tálaljuk. Jó étvágyat!
A legjobb a rántást előre megcsinálni,így hidegen sokkal jobb felönteni, kevésbé lesz csomós. Könnyebb dolgozni vele.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. febr. 21. 17:35
A kapros salátafőzelék sült kolbásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.