Kocsonya, kicsit másképp recept

A Kocsonya, kicsit másképp hozzávalói:
2 első köröm
2 fül
1 kis bontott csülök
kevés bőr, farok
2 ujjnyi füstölt szalonna bőr(fontos)
2 fej hagyma,
8 gerezd foghagyma
só, bors,csili paprika

A Kocsonya, kicsit másképp elkészítési módja:
Jól áttisztítom, átmosom feldarabolom a kocsonyához valókat, előveszem a fazekat, beleteszem, majd hideg vizet ráöntve, felteszem főni.Annyi vizet öntök rá, bőven ellepje. Amikor felforr, lehabozom beleteszem a borsot hagymát, foghagymát, és lassú tűzön hagyom főni. 1 óra főzés után sózom, majd pici csili paprikát is teszek bele. Tovább főzöm, még jó 3 órán át, lassú tűzön, ha kell újra sózom.Az elfőtt vizet is lehet pótolni, ha szükséges. Amikor megpuhult a hús, illetve kész, levéve a tűzről hagyom kicsit pihenni. Jénai tálakba szokom tálalni, a húsokat lecsontozom, fület, csülköt, bőrkét hosszú csíkokra vágom, és szétrakom a tányérokba, majd levet merek rá. A füstölt bőrkét nem teszem bele a kész kocsonyába. Csak ízesítésre teszem bele, enyhén selymessé teszi a levet. Jó étvágyat!
A kocsonyát díszíteni is lehet, pl tojás karika, pirospaprika.Én a citrom helyett, savanyú káposztát, és enyhén sózott lila hagymát teszek rá, nagyon jó ízvilág jön össze. Érdemes megpróbálni, de citrommal is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. febr. 18. 15:59
A kocsonya, kicsit másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.