Meggyes, almás mártás recept
40 perc
A Meggyes, almás mártás hozzávalói:
1 üveg magozott meggy
1 közepes alma
1 csomag tejszínes puding
3 dl tej
2 kanál tejföl
szegfűszeg, fahéj, édesítő, citrom, víz
A Meggyes, almás mártás elkészítési módja:
Megtisztítom az almát, megmosom kis kockára vágom. A meggyet a levével,és az almával felteszem főzni, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Beleteszek 3 szegfűszeget, késhegynyi fahéjat, és az édesítőt, ki hogy szereti. Amíg fő, elkeverem a pudingport a tejben, és a 2 kanál tejföllel, tűzről levéve, belekeverem a pudingos sűrítményt, majd visszatéve, lassú kevergetéssel készre főzöm.Kevés citromlével ízesítem, ha kell még édesítő tehetünk hozzá. Jó étvágyat!
Sültek, főtt húsok, rántott húsok mellé, de édességnek is kitűnő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. febr. 11. 16:38
A meggyes, almás mártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.