Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával recept
50 perc
A Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával hozzávalói:
50 dkg erdei csoport gomba ( előkészített fagyasztott)
1 nagy fej lila hagyma
1 kanál mangalica zsír
1 kanál paradicsom püré, vagy 1 közepes paradicsom
só, mustár, fehér bors, majoránna,petrezselyem, pirospaprika.
40 dkg vegyes liszt( 2 kanál graham, 2 kanál kukorica, 2 kanál rétes)a többi sima liszt.
1 tojás,1 kis kanál olaj, 1 dl tej só és víz amennyi szükséges.
A Gombapörkölt (erdei gombából) galuskával elkészítési módja:
A gombát, mivel fagyasztott, hagyjuk félig felengedni. A hagymát megtisztítjuk, mossuk, majd kis kockára összevágjuk. A zsiradékot melegítjük, üvegesre pároljuk a hagymát,sózzuk beletesszük a paradicsom pürét kevés vizet, megpároljuk a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a félig felengedett előfőzött gombát. Fedő nélkül 25 percig kell főzni.Ízesítjük, só 1 mokkás kanál mustár, majoránna,fehér bors, majd petrezselyem a végén, aki csípősen szereti csili szószt is tehet bele, jól átkeverve megfőzzük. Közben feltesszük a vizet a galuskának. Összekeverjük a liszteket a sót is hozzá adjuk, majd külön pohárba felütjük a tojást hozzáadjuk a 1 kis kanál olajat, 1 dl tejet, összekeverjük, és a lisztbe öntjük, vizet hozzáadva közepes állagú masszát készítünk, melyből apró galuskát szaggatunk, leszűrjük, átöblítjük, kevés zsiradékkal átkeverjük. Ahogy elkészült melegen tálalom, mert frissen a legjobb. Jó étvágyat!
A gombát, főleg az erdőben szedettnél, mindig a végén ízesítem, mert így jobban érződik a mustár, majoránna és a petrezselyem ízei, nyáron friss paradicsommal is finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. febr. 1. 16:23
A gombapörkölt (erdei gombából) galuskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.