Töltött gombafejek recept


12-18 db nagy kalapú csiperkegomba
25 dkg natúr krémsajt
1 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 duci gerezd fokhagyma
só
őrölt fehér bors
10 dkg füstölt sonkaszelet apró kockákra vágva
őrölt parmezánsajt.
A Töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombák tönkjét kitörjük, a kalapokat megtisztítjuk és folyó víz alatt megmossuk, majd papirtörlőn megszárítjuk. Egy nagyobb, olívaolajjal kikent hőálló tálba rakjuk az előkészített gombafejet üreges részükkel felfelé. Külön keverőtálban a kémsajtot összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagyma gerezdekkel és ízlés szerint sóval, valamint őrölt fehér borssal. A gombafejeket a töltelékkel megtöltjük, majd mindegyik gombafejre egy evőkanálnyi apró sonkakockát teszünk és a végén megszórjuk parmezánsajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva kb 20 perc alatt készre sütjük és tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jan. 27. 14:29
A töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.