Csirkemáj pástétom recept
45 perc
A Csirkemáj pástétom hozzávalói:
25 dkg sült csirkemáj
3 evőkanál olívaolaj
6 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1,2 dl főzőtejszín
Ízlés szerint: só
csipetnyi őrölt fekete bors
1 evőkanál konyak
A
A Csirkemáj pástétom elkészítési módja:
A májat megtisztítjuk, majd kevés olívaolajon kevergetve megsütjük. Ha kihűlt ledaráljuk. A vaj felét felolvasztjuk és a lisztet beleszórva világos rántás készítünk, majd a tejszínnel simára keverjük. Ezután hozzátesszük a ledarált májat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a konyakot és a vaj másik felét. Lassú tűzön kavargatva készre főzzük. Ha kihűlt fogyaszthatjuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jan. 22. 12:02
A csirkemáj pástétom elkészítési módja és hozzávalói.