Fetás-tejszínes pulykamell recept



4 személyre:
50-60 dkg pulykamell
15 dkg feta sajt
2 dl főzőtejszín (lehet növényi alapú is)
1 evőkanál olivaolaj
só
bors
oregano
A Fetás-tejszínes pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet (lehet csirkemell is) nagyobb kockákra vágom, az olivaolajon hirtelen megpirítom, sóval, borssal, oreganoval fűszerezem. A fetát villával összetöröm és belekeverem a főzőtejszínbe. Sózni már nem kell! A húst jénaiba teszem és ráöntöntöm a fetás tejszínt. Lefedve 30-40 percig sütöm kb.160-180 fokon, majd az utolsó tíz percre fedő nélkül pirítom.
Krumplipürével, vagy rizzsel tálalom.
A görög saláta is jól illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szeszipuszi, 2007. okt. 2. 08:10
A fetás-tejszínes pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.