Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Grízgaluska falun recept

Grízgaluska falun recept

Elkészítési idő 15 perc

A Grízgaluska falun hozzávalói:
1 db tojás
kb 5-6 dkg búzadara
1 csokor petrezselyemzöld
A kifőzéshez víz és só.


A Grízgaluska falun elkészítési módja:
„A felütött tojást villával elkeverem, majd folyamatosan szóróm bele a búzadarát addig, amíg a massza kezd összeállni, de még lágy. Ekkor az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom és jól átkeverem, majd a hűtőbe teszem 15-20 percre. Ezután felteszek egy és fél liter vizet, beleszórok 3 kiskanál sót és felforralom, majd evőkanállal beleszaggatom a galuskát. Ha kész tányérra rakom és letakarom a felhasználásig.”


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A grízgaluska falun elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook