Grízgaluska falun recept


1 db tojás
kb 5-6 dkg búzadara
1 csokor petrezselyemzöld
A kifőzéshez víz és só.
A Grízgaluska falun elkészítési módja:
„A felütött tojást villával elkeverem, majd folyamatosan szóróm bele a búzadarát addig, amíg a massza kezd összeállni, de még lágy. Ekkor az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom és jól átkeverem, majd a hűtőbe teszem 15-20 percre. Ezután felteszek egy és fél liter vizet, beleszórok 3 kiskanál sót és felforralom, majd evőkanállal beleszaggatom a galuskát. Ha kész tányérra rakom és letakarom a felhasználásig.”
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. jan. 12. 12:18
A grízgaluska falun elkészítési módja és hozzávalói.