Bajor pulykamell tekercs recept
A Bajor pulykamell tekercs hozzávalói:80 dkg pulykamell,
1 pár virsli,
5 dkg búzadara,
1 evőkanál zsír,
1 db tojás,
egy kevés marinált paprika,
2 dkg mandula,
15 dkg kelkáposztalevél,
só,
őrölt bors,
majoranna,
1/4 csokor vágott petrezselyemzöld.
A Bajor pulykamell tekercs elkészítési módja:
A pulykamellből négy nagy szeletet vágunk és vékonyra kiverjük. A többi pulykamellet átdaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, az egész tojást, a búzadarát, a forrázott, hámozott, durvára tört mandulabelet, a kockákra vágott marinált paprikát és sóval, borssal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és majorannával ízesítjük. A pulykamell szeleteket megsózzuk, a forrázott leveleket ráborítjuk, a pulykatöltelékkel megkenjük és a lebőrözött virslit a tetejére téve a húst szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagolva a húst puhára pároljuk, majd a fóliából kibontjuk. Ha kihűlt, felszeleteljük és vegyes gyümölccsel, vagy párolt zöldségekkel körítve tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. aug. 26. 19:04
A bajor pulykamell tekercs elkészítési módja és hozzávalói.