Zöldbabos egytál báránnyal recept
A Zöldbabos egytál báránnyal hozzávalói:50 dkg bárányhús,
2 evőkanál napraforgóolaj,
1 fej vöröshagyma,
1/2 l húsleves,
1 ágacska rozmaring,
20 dkg zöldbab,
3 répa,
40 dkg burgonya,
2 szál zöldhagyma,
só,
bors.
A Zöldbabos egytál báránnyal elkészítési módja:
A húst apró kockákra vágjuk és napraforgóolajon megpirítjuk. Az apróra vágott hagymát hozzátesszük, majd felöntjük a húslevessel. Az így előkészített hozzávalókat a vitaminkímélő párolóba tesszük a következőképpen: egy zárt aljú párolótálba tesszük, a babot, a répát és a burgonyát apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk. A rozmaringot megmossuk és a többi hozzávalóhoz adjuk, majd a párolóba helyezzük. 100 fokon 15-20 percig pároljuk. Végül sóval, borssal ízesítjük. A zöldhagymát finom karikákra vágjuk és tálalás előtt a tetejére szórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 26. 18:48
A zöldbabos egytál báránnyal elkészítési módja és hozzávalói.