Dinsztelt savanyú káposzta recept


80 dkg savanyú káposzta,
10 dkg vöröshagyma,
5 cl napraforgó olaj,
4 dkg kristálycukor,
1 kiskanál őrölt köménymag.
Ízlés szerint só,
őrölt fekete bors.
A Dinsztelt savanyú káposzta elkészítési módja:
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk, majd ha megüvegesedett cukrot adunk hozzá és enyhén karamelizáljuk. A savanyú káposztát jól kicsavarjuk, és hozzáadjuk a hagymás cukorhoz. Ha szükséges ízesítjük sóval, és Köményt szórunk hozzá, majd jól összekeverjük. Lefedve pároljuk, időnként megkevergetve 20-25 percig. Hogy ne égjen le, önthetünk alá egy kis vizet.
Van aki kömény helyett őrölt fekete borssal szórja meg a végén és összekeveri. Köretnek kiváló.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 25. 09:41
A dinsztelt savanyú káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.