Rakott puliszka recept
65 perc
A Rakott puliszka hozzávalói:
kukoricadara
1 liter tej
só
54 dkg vaj
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
Izlés szerint 1 csokor friss kaporlevél.
A Rakott puliszka elkészítési módja:
Rakott puliszka Elkészítésekor 1 liter tejet felforralunk, majd annyi kukoricaliszttel keverjük össze, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk. A puliszkát megsózzuk, folytonos keverés mellett annyira besűrűsítjük, hogy a kanál megálljon benne. Ezután a felét kivajazott vagy kizsírozott tepsibe rakjuk. 25 dkg juhtúrót kenünk rá, majd rásimítjuk a puliszka másik felét is. A tetejét olvasztott vajjal vagy zsírral locsoljuk meg – aszerint, hogy a tepsit mivel kentük ki -, és végül 2 dl tejföllel megöntözve, a sütőben rózsapirosra sütjük.
Lehet a juhtúróba friss kaporlevelet megvágva belekeverni, vagy tálaláskor meghinteni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. dec. 17. 10:46
A rakott puliszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.